11 de noviembre de 2011

Peer Gynt











Aquest dijous ens ha deixat un dels cavalls més apreciats de la hípica. El Peer Gynt ha mort a causa de la malaltia quedurant els últims mesos arrossegava.


Tota la família del 4 potes volem acompanyar ala família Fosalba en aquesta dolorosa pèrdua i retre un petit homenatge alPeer Gynt amb aquest escrit.


Al nostre gegant de l’hípica el recordarem pelseu caràcter afable i noble i per les magnifiques estones que ens ha fetpassar. Un bon cavall de salt, de doma i de ruta que durant els anys que haviscut a l’hípica ha pogut demostrar. Coneixedor de tots els camins i corriolsde les Valls de Ridolaina, Pi i La Llosa ha permès gaudir a en Salvador, elSergi i l’Oriol de les millors excursions i rutes dels nostres paratges.





El Rafa explica breument la seva història:


Peer Gynt llegó a Catalunya desde Holanda de la mano del jinete de doma Pepe Raga que lo adquirió de potro.


Fué domado por él e incluso llegó a participar en el Campeonato de Catalunya de Potros de 4 años montado por una de sus alumnas. Ya más tarde, en las cuadras de Carlos Torrell siguió su adiestramiento. Carlos todavia lo recuerda en esa etapa.


Finalmente Peer Gynt acabó en manos de una aficionada con la que llevó una vida más plácida lejos del mundo de la competición.


Desgraciadamente y por culpa de unas circuntancias personales esta chica tuvo que desprenderse de él y a través de un amigo en común, August, me lo ofrecieron.


Recuerdo el día que subí a la hípica en el Montseny en donde estaba. Era una tarde de invierno, ya estaba todo oscuro. Él estaba en un padock suelto, parecía una croqueta de barro. Lo cepille, preparé y enseguida vi lo buen tio que era.


En la pista, cuando lo monte, ya ví el potencial físico y de doma que tenía. Quede encantado y me lo traje a Collserola, donde me ha hecho disfrutar muchísimo tanto en la pista como en las excursiones que solos los dos soliamos hacer juntos.


Por último, Salvador se enamoró de él y como yo ya tenía a Farina (que había retirado de la cría), pensé que era una oportunidad para mí el que se lo quedara una familia tan maravillosa y además yo podría seguir montandolo.


Desde luego, para mí ha sido el caballo con mejor carácter. Siempre estaba dispuesto a trabajar y su monta era muy agradable.














El seu nom fa referència a un personatge d’unaobra de teatre noruega que destaca pel seu esperit aventurer i que deixa laseva terra per conèixer altres lloc i emprendre un viatge que el durà a viuregrans aventures.




El Peer Gynt ha emprès aquest viatge inosaltres l’acompanyarem amb el cor.


























Morning Mood - Peer Gynt - Edvard Grieg








Adéu Peer Gynt, fins sempre!

1 comentario:

  1. Moltes gracies amics !!
    Com dieu ha estat un GRAN amic , company i que ens ha fet descobrir a tot la familia una magnifica afició.
    Tots l'hem estimat i s'ha fet estimar, per aixo ens quedem amb els millors records per sempre.

    Gracies a tots. FAMILIA FOSALBA

    ResponderEliminar

digues la teva